CSM Bucureşti a anunţat, miercuri, în urma şedinţei Consiliului de Administraţie, la care au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, că municipalitatea va rămâne ”alături” şi în viitor. ”Primăria a anunţat că va sprijini eforturile clubului pentru a îndrepta greşeala FR Handbal”, precizează CSM Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti s-a reunit miercuri într-o şedinţă, la care au participat şi reprezentanţii Primăriei Capitalei.

În ciuda perioadei dificile pe care o traversează întregul sport românesc, Primăria Generală a Capitalei a ţinut să îi asigure pe reprezentanţii CSM Bucureşti de sprijinul său. Sportul bucureştean se va bucura astfel de continuitate la toate nivelurile. Reprezentanţii primăriei au afirmat că aşteaptă resursele financiare din partea Ministerului de Finanţe pentru ca activitatea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a transmis CSM Bucureşti. 

Potrivit sursei citate, obiectivele CSM Bucureşti vor rămâne aceleaşi pentru toate departamentele.

”În ceea ce priveşte situaţia echipei feminine de handbal, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a anunţat că va sprijini eforturile clubului pentru a îndrepta greşeala Federaţiei Române de Handbal, cea care a decis îngheţarea sezonului 2019-2020. În urma hotărârii, CSM Bucureşti, deşi mai avea de disputat o restanţă, a încheiat pe locul doi şi va avea nevoie de bunăvoinţa EHF pentru a juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor. În condiţii normale, echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti ar fi încheiat sezonul pe primul loc în clasament şi ar fi fost admnisă direct în Liga Campionilor. Îi asigurăm pe toţi sportivii şi antrenorii, dar şi pe fanii noştri de tot respectul. CSM Bucureşti rămâne astfel acelaşi club puternic şi unit”, mai precizează comunicatul.

Federaţia Română de Handbal a decis, luni, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu se vor mai relua.

Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) încheie în această ordine primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupă locul 3, cu 36 de puncte.

În urma deciziei, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti va aştepta decizia EHF privind acordarea unui wild-card pentru aceeaşi competiţie.

EHF a cerut forurilor naţionale să anunţe echipele campioane până la data de 1 iunie, tocmai pentru a putea stabili participările în Liga Campionilor.

Tot luni, după anunţarea deciziei FRH, directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a transmis că hotărârea forului va fi atacată ”prin orice mijloace” de către club. ”A ignorat nu doar regulamentele competiţiei, ci şi fair-play-ul”, a spus Szabo.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.