CSA Steaua, nou-promovată în Liga a II-a, a învins, miercuri, cu scorul de 6-0 (0-0), pe OFK Belgrad, din liga a treia din Serbia, în meciul amical prin care a fost inaugurat oficial Stadionul Steaua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Remus Chipirliu '50, '52, Dragoş Huiban '62 (p), Cezar Gherghiceanu '76, Robert Neacşu '87 (p), '90+4.

Steaua a ales echipa OFK Belgrad pentru primul meci pe noua sa arenă, deoarece şi vechiul stadion a fost ianugurat, în 1974, printr-o partidă amicală cu aceeaşi formaţie.

Înaintea partidei, a fost retras tricoul cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuş l-a purtat la Steaua. O pânză uriaşă, reprezentând tricoul lui Lăcătuş, asemănătoare cu cele de la Euro-2020, a fost desfăşurată la centrul terenului, iar pe ecranele noii arene au fost prezentate imagini cu goluri marcate de Lăcătuş în cariera lui de fotbalist. Fosta extremă a primit o diplomă şi a ţinut un discurs, care nu s-a putut auzi pe arenă, din motive tehnice.

Tot cu prilejul inaugurării, CSA Steaua a sărbătorit 35 de ani de când echipa antrenată de Emeric Ienei a câştigat Liga Campionilor, la 7 mai 1986, după 2-0 la loviturile de departajare, în finala disputată, la Sevilla, cu FC Barcelona.

Numeroşi componenţi ai acelei echipe, dar şi alte glorii ale Stelei au fost prezenţi la partida de miercuri.

Meciul s-a disputat cu o prezenţă numeroasă a galeriei steliste în tribune, care a folosit materiale pirotehnice - torţe, fumigene şi petarde - în spectaolul ei.

Construcţia noului stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri, a început în 2018 şi a costat aproape o sută de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.