Mii de oameni şi zeci de focuri de artificii au celebrat sămbătă, la Zagreb, victoria obţinută de naţionala Croaţiei în finala mică a Cupei Mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul Vecernji List a rezumat totul într-un titlu: ”Croaţia este în flăcări! Lacrimi, cântece, mândrie şi bucurie în toată ţara!”. Acelaşi ziar a titrat ”Croaţii vor petrece o lungă şi fericită noapte!”, făcând referire la miile de oameni care au ieşit în stradă pentru a serba medalia de bronz obţinută de elevii lui Zlatko Dalic.

„Croaţia este din nou a treia ţară din lume”, a strigat comentatorul meciului Croaţia – Maroc, la postul public HRT, imediat după ce meciul s-a încheiat la Doha. „Suntem încântaţi, mândri, fericiţi! Felicitări Croaţia, felicitări Vatreni!”, a adăugat el.

Modric şi colegii săi sunt aşteptaţi duminică dimineaţă la Zagreb, unde se estimează că numărul fanilor prezenţi pe traseul care urmează să fie străbătut de autocarul naţionalei – de la aeroport până în piaţa centrală a capitalei – îl va depăşi pe cel din 2018, când au fost prezenţi 550.000 de oameni.

Croaţia se află pentru a treia oară pe podiumul Cupei Mondiale, după locul trei obţinut în 1998 şi locul doi obţinut în 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.