Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat, vineri seară, după victoria în faţa Austriei, în manşa tur din barajul CM 2017, că succesul la cinci goluri diferenţă nu asigură calificarea şi a mulţumit publicului din Oradea pentru susţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem multe jucătoare noi, nu au experienţă la acest nivel şi e normal să aibă trac la astfel de meciuri. E o victorie, până la urmă, nu una foarte clară, nu una care asigură calificarea la Campionatul Mondial. Mergem în Austria să câştigăm. Nu atacul a fost problema, am înscris 34 de goluri, dar am primit 29. Echipa noastră e foarte schimbată, e lipsă de omogenitate. A fost şi presiune, cu sala plină, şi le mulţumesc din suflet fanilor că au fost alături de noi. Le dedicăm această victorie”, a declarat Cristina Neagu, la TVR, la finalul partidei.

Naţionala de handbal feminin a României a învins vineri, la Oradea, reprezentativa similară a Austriei, cu scorul de 34-29 (17-16), în manşa tur din barajul pentru Campionatul Mondial din 2017. Partida retur va avea loc la Stockerau, peste patru zile.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Câştigătoarea din dubla manşă se va califica la turneul final al CM din Germania, programat între 1-17 decembrie.

Vineri şi sâmbătă se joacă meciurile tur şi în celelalte opt dispute ale barajului CM 2017, între Muntenegru – Belarus, Rusia – Polonia, Ungaria – Slovacia, Ucraina – Spania, Croaţia – Slovenia, Cehia – Turcia, Macedonia – Suedia. Partidele retur sunt programate între 13-15 iunie.

La turneul final sunt calificate direct Germania, gazda competiţiei, Norvegia, campioana mondială en-titre, precum şi Olanda, Franţa, Danemarca, echipe clasate pe locurile 2-4 la CE din 2016.

Din Asia şi Africa s-au calificat Angola, Camerun, Tunisia, China, Japonia şi Coreea de Sud, iar între 18-25 iunie vor avea loc calificări pentru trei locuri acordate Pan America.

Naţionala României este singura din lume care a participat la toate cele 22 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.