Fundaşul echipei CFR Cluj Cristian Manea a declarat, luni, că a crezut că va ajunge la Chelsea după ce a plecat de la FC Viitorul şi a plâns când a aflat că va juca la Mouscron.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2014, Manea a făcut obiectul unui transfer controversat, de la FC Viitorul la Apollon Limassol.

"Eu aşa am crezut, că ajung la Chelsea. Am început să plâng când am aflat unde voi juca. Când am auzit unde e (n.r. - transferul), în Belgia, la Mouscron, am început să plâng prima oară. Am spus că nu se poate aşa ceva. Eram şi mic, nu aveam experienţă, m-a furat şi peisajul puţin, am debutat la echipa naţională. Familia m-a încurajat, mi-a spus să merg să joc, să mă antrenez cât de pot de bine şi doar aşa voi merge mai departe. Eu aşa am şi făcut, m-am antrenat zi de zi acolo. Dacă îi întrebaţi de mine, îşi fac cruce. Nu exista zi să nu-mi dau viaţa acolo. Când am semnat, a venit şi cineva de la ei din club (n.r. - Chelsea) şi acesta era planul, ca după doi-trei ani să ajung acolo (n.r - la Chelsea). Aşa am înţeles eu", a declarat Manea la Telekom Sport. 

Jucătorul de 20 de ani a părut nesigur de situaţia lui contractuală cu Apollon Limassol: "Eu n-am fost niciodată acolo, eu nu am fost în Cipru. Aparţin de ei (n.r. - de Apollon) şi mi se termină acum (n.r. - contractul). Voi vedea ce voi face. Nu sunt liber, mai am contract doi ani de zile acolo, dar am înţeles că mă voi întâlni cu ei, pentru că nu depinde numai de mine să rămân aici (n.r. - la CFR Cluj). Depinde şi de ceilalţi, pentru că e posibil să aibă alte oferte. Normal, (n.r. - m-aş dori să rămân la Cluj) după acest an."

În decembrie 2016, Gazeta Sporturilor a scris că Gheorghe Hagi, patronul clubului Viitorul, a plătit un milion de euro comision unei firme din Malta din suma de 2,5 milioane de euro încasată pentru transferul jucătorului Critian Manea de la gruparea constănţeană la Apollon Limassol, potrivit unor contracte din dosarul Football Leaks, ce cuprinde peste 18 milioane de documente, cercetate de jurnaliştii strânşi în consorţiul European Investigative Collaborations.

În mai 2014, Hagi a semnat un contract cu compania Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians (Malta), reprezentată de agentul FIFA, Thorsten Weck, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Manea. Conform documentului, Hagi a acceptat să plătescă firmei Dito orice sumă care ar fi depăşit 1,5 milioane de euro la efectuarea transferului tânărului fotbalist. 

Cristian Manea a fost cedat în iulie 2014 de la FC Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro, astfel că Dito a încasat imediat un milion de euro din partea lui Hagi.

Manea nu a fost niciodată în Cipru, el a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. El a mai rămas un sezon la FC Viitorul, conform înţelegerii cu Apollon. În vara anului 2015, Apollon l-a împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde jucătorul român a evoluat până vara trecută, când a fost împrumutat din nou, uns ezon, la CFR Cluj. Îniţial, în presă s-a scris că Manea a semnat cu Chelsea Londra, de unde ar fi fost împrumutat la Mouscron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.