Tenismenul Corentin Moutet a fost eliminat din structurile federale din cauza comportamentului său necorespunzător de pe teren, el pierzând astfel în special susţinerea financiară a Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Comportamentul lui Corentin Moutet pe teren nu se încadrează în valorile pe care FFT vrea să le transmită”, a precizat FFT.

De la începutul anului, jucătorul în vârstă de 23 de  ani s-a remarcat de mai multe ori în competiţii prin accese de furie pe teren. De exemplu, la Adelaide, la începutul lui 2022, a fost descalificat pentru că a vorbit urât cu arbitrul.

Recent, în septembrie, Moutet s-a îmbrâncit cu Adrian Andreev la finalul unui meci de la turneul challenger de la Orleans. La Napoli, în octombrie, el a aruncat violent racheta, după care a oprit meciul pe care îl juca, fiind de părere că terenul era prea alunecos.

“Nu putem tolera acest tip de comportament. Le cerem jucătorilor noştri şi antrenorilor să aibă o atitudine exemplară”, a menţionat federaţia franceză.

Marţi, Moutet s-a calificat în turul doi la turneul ATP Masters 1000 de la Paris.

Potrivit L’Equipe, Moutet, care se pregăteşte la Centrul naţional de antrenament al Franţei, îl pierde ca urmare a deciziei federaţiei pe antrenorul Laurent Raymond. Cei doi îşi pot continua colaborarea doar dacă antrenorul va fi plătit în totalitate de sportiv. Până acum, o parte a remuneraţiei antrenorului era acoperită de FFT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.