Coreea de Nord s-a retras din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, a anunţat Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Confederaţia Asiatică de Fotbal confirmă astăzi (n.r. - duminică) retragerea Asociaţiei de Fotbal a Republicii Populare Democrate Coreene din calificările asiatice pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar", a precizat  AFC, într-un comunicat.

Decizia nord-coreenilor nu a fost motivată, dar mass-media sud-coreeană a scris anterior despre posibilul forfait al federaţiei de la Pyongyang din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus.

Din cauza pandemiei, majoritatea meciurilor din runda a doua a turneului eliminatoriu AFC al Cupei Mondiale a fost amânată până în iunie.

Luna trecută, AFC a anunţat că va schimba formatul turneului, astfel încât meciurile dintr-o grupă să aibă loc într-o singură ţară gazdă. Coreea de Sud a fost aleasă pentru a găzdui întâlnirile Grupei H, care include cele două Corei, Turkmenistan, Liban şi Sri Lanka.

Coreea de Nord era pe locul 4 în grupă, dar la doar un punct în spatele liderului, Turkmenistan. Iar nord-coreenii mai aveau încă trei jocuri de disputat.

AFC a precizat că o decizie cu privire la impactul retragerii nord-coreeanilor asupra clasamentului grupei va fi luată ulterior. Acest turneu reprezintă, de asemenea, criteriu de calificare la Cupa Asiei din 2023, care va avea loc în China.

Phenianul a decis deja ca sportivii nord-coreeni să nu participe la JO de la Tokyo din această vară, din cauza pandemiei.

Coreea de Nord a fost unul dintre primele state din lume care şi-a închis frontierele atunci când virusul Sars-Cov-2 a fost detectat pentru prima dată în ţara vecină China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.