Twitter a anunţat că un cont oficial al Jocurilor Olimpice şi al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a fost piratat şi blocat temporar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Imediat după ce am aflat de problemă, am blocat conturile compromise şi lucrăm cu partenerii noştri pentru a le restabili”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Şi FC Barcelona s-a confruntat cu o problemă similară, sâmbătă, când conturi de Twitter ale sale au fost piratate. Potrivit L’Equipe, timp de câteva minute pe conturi s-a putut vedea o imagine prin care se anunţa revenirea lui Neymar.

Cei care au piratat conturle sunt grupul de hackeri “OurMine”.

“Conturile de Twitter ale FC Barcelona au fosr piratate şi de aceeau au apărut medaje care nu au nicio legătură cu clubul nostru. Acestea au fost semnalate şi şterse. FC Barcelona va face un audut pentru securitate online şi îşi va analiza protocoalele şi legăturile cu terţi pentru a evita astfel de incidente”,a anunţat gruparea catalană.

Luna trecută, conturile de Twitter ale unor echipe din NFL au fost piratate cu câteva zile înainte de Super Bowl.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.