Sebastian Colţescu i-a spus lui Ovidiu Haţegan să-l sancţioneze pe "ăla negru", arătându-l pe antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir Pierre Webo, fost internaţional camerunez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan. După un fault dictat împotriva echipei franceze, la care staff-ul oaspeţilor a reacţionat zgomotos cerând galben, Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană trebuie sancţionată. Colţescu i l-a indicat pe Pierre Achille Webo spunându-i în limba română "ăla negru".

Webo a interpretat spusele lui Colţescu ca "negro", un termen considerat insultător în mai multe limbi.

"De ce ai spus "negro", de ce?", i s-a adresat Webo lui Colţescu.

Şi Demba Ba, atacant al echipei Istanbul aflat pe banca de rezerve, a reacţionat la fel: "De ce a zis <negro>?"

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, iar jucătorii turci au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului, fiind urmaţi la vestiare şi de fotbaliştii echipei gazdă.

Partida nu s-a mai reluat, pentru că jucătorii formaţiei din Istanbul nu au mai vrut să revină pe teren. Meciul se va relua, miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

Brigada română delegată la acest meci a fost formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.