Fostul jucător de fotbal american Colin Kaepernick, care nu a mai jucat în NFL de trei ani, după ce a boicotat imnul american, a denunţat "atacurile teroriste" datorate, în opinia lui, "imperialismului" Statelor Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaepernick a scris mai multe mesaje pe Twitter după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui raid american în Irak ordonat de preşedintele american Donald Trump.

"Nu este nicio noutate în atacurile americanilor împotriva oamenilor cu pielea neagră şi cafenie (n.r. - termen folosit pentru pentru persoanele din Orientul Mijlociu) pentru expansiunea imperialismului american. America i-a pedepsit mereu şi i-a pus la locul lor. Militarismul american este arma imperialismului pentru a se impune politic ", a scris Kaepernick.

 

Colin Kaepernick, fost quaterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, a devenit cunoscut în SUA după ce a pus genunchiul în pământ în 2016, în timpul imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Cazul a provocat mânia preşedintelui Donald Trump, a fanilor şi a ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Donald Trump a considerat gestul lui Kaepernick lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL.

Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.