Federaţia engleză de fotbal a anunţat miercuri că, în cadrul unei campanii anti-discriminare, Harry Kane, căpitanul naţionalei Angliei, va purta la meciurile din Qatar, de la Cupa Mondială, o brasardă în culorile curcubeului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brasarda de căpitan cu simbolul curcubeului va fi purtată de Kane ca un gest de protest la adresa ţării gazdă, Qatar, unde homosexualitatea este ilegală.

Alături de Kane, alţi şapte căpitani ai unor selecţionate europene participante la Campionatul Mondial vor purta acelaşi tip de brasardă. Celelalte ţări care au ales să protesteze astfel sunt Franţa, Ţările de Jos, Belgia, Danemarca, Germania, Elveţia şi Ţara Galilor.

Protestul face parte dintr-o campanie împotriva discriminării, intitulată ”OneLove Campaign”, în care sunt angajate mai multe ţări ale Europei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.