Atletul Marian Oprea s-a clasat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe locul 10 în finala probei de triplusalt, la Campionatele Mondiale indoor de la Portland.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Oprea s-a clasat pe locul 10, cu o săritură de 10,27 metri, celelalte două validate măsurând 16,05, respectiv 15,98 metri.

Medalia de aur a probei a fost cucerită de chinezul Bin Dong (17,33 metri), urmat pe podium de Max Hess (17,14 metri, Germania) şi de Benjamin Compaore (17,09 metri, Franţa).

Delegaţia României, care numără 12 atleţi, a bifat o primă medalie la CM de la Portland, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin Andrei Gag, la aruncarea greutăţii (20,89 metri).

România a fost prezentă la toate ediţiile Mondialelor de sală, obţinându-se un total de 27 de medalii (26 la feminin şi una la masculin), din care 10 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz (una la masculin).

Inaintea acestei ediţii, ultimele medalii au fost obţinute la ediţia din 2004 de Ştefan Vasilache, la săritura în înălţime (bronz) şi de ştafeta de 4x400 metri, în componenţa Angela Moroşanu/Alina Răpanu/Maria Rus/Ionela Târlea (tot medalie de bronz).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.