Los Angeles a ajuns la un acord cu Comitetul Internaţional Olimpic şi a decis să-şi depună candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2028, a anunţat forul olimpic. Totodată, organizarea ediţiei din 2024 a competiţiei olimpice va reveni, cel mai probabil, Parisului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Los Angeles s-a declarat candidat pentru organizarea JO din 2028", a anunţat CIO.

Forul olimpic internaţional va ajuta comitetul american cu suma de 1,8 miliarde de dolari.

Cel mai probabil, organizarea JO din 2024 va reveni oraşului Paris.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la 11 iulie, că a decis ca oraşele Paris şi Los Angeles să organizeze Jocurile Olimpice din 2024 şi 2028. Ambele au candidat iniţial pentru ediţia din 2024.

CIO a decis să acorde cele două ediţii oraşelor Paris şi Los Angeles, acestea urmând să stabilească ediţia pe care vor să o organizeze. 

Reprezentanţii oraşului american au acceptat să amâne organizarea JO, până în 2028, în timp ce parizienii au insistat pentru a organiza Jocurile din 2024.

Oraşul Los Angeles a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1984 şi în 1932, iar Parisul în 1900 şi în 1924.

JO din 2020 vor avea loc la Tokyo, după ce anul trecut competiţia a fost organizată la Rio de Janeiro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.