Americanul Christian Coleman, campion mondial en titre la atletism, la 100 m, a fost suspendat provizoriu pentru că a ratat un control antidoping la 9 decembrie 2019, a treia astfel de neregulă într-un an, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe Twitter, Coleman s-a plâns de sistemul folosit şi de faptul că sancţiunile pentru ratarea controalelor pot fi mai mari decât cele pentru dopaj. “Mulţi oameni nu ştiu cât de obositor este procesul de testare antidoping pentru fiecare atlet. Putem fi testaţi în orice zi şi la orice oră. Cei care testează pot veni fără să anunţe şi noi trebuie să fim disponibili. Trebuie să ne scriem activităţile zilnice şi locurile în care ne vom afla, astfel încât agentul să ştie unde duntem în orice moment. Nu contează dacă merg la film sau călătoresc în lume, fiecare mişcare trebuie să fie trecută, pentru a putea fi testaţi oricând. Mi s-a întâmplat ca aplicaţia să se blocheze şi să nu mai funcţioneze înainte de a pleca cu avionul şi aproape că am înnebunit de îngrijorare că ar putea veni cineva să încerce să mă testeze când sunt în aer. Dacă ratezi trei teste într-un an faci obiectul unei suspendări. Nebunia este că toţi aceşti agenţi urmează protocoale diferite şi că oamenii au pimit pedepse mai mici pentru că au picat un test antidoping. Acest proces mi-a provocat mult stres, multe atacuri de panică şi multă anxietate. Prefer să distribui localizarea telefonului meu pentru ca ei să îl găsească oricând”, a scris sportivul.

El a precizat că este cel puţin dezamăgit de situaţie. “Eu vreau doar să alerg, dar situaţia aceasta a fost frustrantă, enervantă şi cel puţin dezamăgitoare”.

Coleman riscă o suspendare de până la doi ani.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.