Formaţia Anderlecht Bruxelles, la care evoluează Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Europa, deşi a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa lui Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, în manşa secundă a 16-imilor. În tur a fost 2-0 pentru Anderlecht, astfel că gruparea belgiană a ajuns în faza următoare datorită golului marcat în deplasare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Giuliano ‘24, ‘78 şi Dziuba ‘72 pentru Zenit, respectiv Thelin '90 pentru Anderlecht.

La oaspeţi, Stanciu a jucat până în minutul 73 şi Chipciu a evoluat până în minutul 84.

Joi s-au mai calificat în optimile Ligii Europa Beşiktaş, AS Roma, APOEL Nicosia şi Ajax Amsterdam.

Beşiktaş Istanbul (Turcia) s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa echipei Hapoel Beer Sheva (Israel), la care Ovidiu Hoban a fost integralist. Au înscris Aboubakar ‘17 şi Cenk Tosun ‘87 pentru gazde, respectiv Nwakaeme ‘64 pentru oaspeţi. În tur scorul a fost 3-1 pentru Beşiktaş.

APOEL Nicosia a câştigat cu scorul de 2-0 meciul de pe teren propriu cu Athletic Bilbao, după ce în tur spaniolii s-au impus cu 3-2. Au marcat Sotiriou ‘46 şi Gianniotas ‘54 (penalti). În minutul 65, de la Apoel a fost eliminat Sotiriou. Şi de la Bilbao a fost eliminat un jucător, Itturaspe, în minutul 90+1.

Ajax Amsterdam a trecut în 16-imi de Legia Varşovia, după 0-0 în tur şi 1-0 în retur (gol Viergever ‘49).

AS Roma a pierdut cu scorul de 0-1 meciul de pe teren propriu cu Villarreal, însă în tur câştigase cu scorul de 4-0. La Roma, golul a fost marcat de Borre ‘15. În minutul 81, de la AS Roma a fost eliminat Rudiger.

Partidele RC Genk (Belgia) - Astra Giurgiu (România), în tur 2-2, FC Copenhaga (Danemarca) - Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria), în tur 2-1, Şahtior Doneţk (Ucraina) - Celta Vigo (Spania), în tur 1-0, Tottenham Hotspur (Anglia) - KAA Gent (Belgia), în tur 0-1, Sparta Praga (Cehia) - FK Rostov (Rusia), în tur 0-4, AC Fiorentina (Italia) - Borussia Monchengladbach (Germania), în tur 1-0, şi Olympique Lyon (Franţa) - AZ Alkmaar (Olanda), în tur 4-1, au loc tot joi.

Tragerea la sorţi pentru optimi are loc vineri, la Nyon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.