Mijlocaşul Alexandru Chipciu a declarat, sâmbătă, că România - Lituania, scor 3-0, nu a fost cel mai bun al tricoloritlor din Liga Naţiunilor, ci cel cu Serbia, de la Belgrad, scor 2-2. Chipciu s-a arătat deranjat de criticile primite de fotbaliştii români după meciurile cu Serbia. "Unii oameni nu înţeleg realitatea, noi n-avem jucători ca Ljajici sau Matici. Puteam să câştigăm acolo, iar rezultatele obţinute, 2-2 la ei şi 0-0, sunt foarte bune pentru nivelul pe care-l avem", a spus jucătorul echipei Sparta Praga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că cel mai bun meci din Liga Naţiunilor a fost cel cu Serbia, puteam să câştigăm, 3-2, în ultimele minute şi nu putem să comparăm Serbia cu Lituania. Aa, ca scor, cu Lituania a părut lejer, dar în prima repriză nu a fost aşa lejer, pentru că erau agresivi, era frig afară, fără suporteri, atmosfera nu era pentru un fotbal foarte plăcut, dar imprtant e că am câştigat şi la o diferenţă mare. E bine, cred. Muntenegru e mult mai bună decât Lituania, e apropiată de nivelul nostru, ba chiar au nişte jucători peste nivelul nostru. Cred totuşi că dacă aveam spectatori câştigam acel meci. E greu fotbalul astăzi, naţionala noastră nu mai e cea din 94, 98, când câştiga preliminarii cu echipe ca Franţa în grupă. S-a schimbat fotbalul. Acum chiar că nu putem să spunem că am bătut vreo naţională mare sau că suntem cei mai buni pentru că am bătut Lituania. Nu, suntem o naţională muncitoare, cu jucători foarte buni care vin din spate, Cicâldău, Ianis Hagi, ceilalţi care sunt la under 21 şi care vor veni pe viitor şi vor ridica naţionala la nivelul la care a fost în trecut. Serbia o să se califice la Euro, e o echipă din primele 12-14 din Europa, doar un ghinion ar face ca ei să nu se califice. Mergem să câştigăm în Muntenegru. Sperăm să ne calificăm şi noi din preliminarii. Sunt alte echipe mai bune ca noi, multe alte echipe mai bune ca noi. Noi în Serbia am jucat cu o echipă peste nivelul nostru, noi n-avem jucători ca Ljajici sau Matici. Asta-i realitatea, dar unii oameni nu înţeleg realitatea sau nu vor să o înţeleagă ca să se vândă aşa subiectul. Puteam să câştigăm acolo, iar rezultatele obţinute, 2-2 la ei şi 0-0, sunt foarte bune pentru nivelul pe care-l avem", a declarat Chipciu.

El l-a lăudat pe "proaspătul" internaţional Ianis Hagi: "L-am văzut pentru prima dată pe Ianis la antrenamente. Pentru mine, tatăl lui a însemnat copilăria mea, practic, dacă nu erau el, Gică Popescu, Adrian Ilie, nici copilăria mea mea nu mai era la fel. Mi-e simpatic şi Ianis e un jucător foarte bun, tehnic, are şi forţă. Înainte să-l cunosc credeam că nu are forţă, dar m-a impresionat la antrenamente, chiar m-am ciocnit de câteva ori cu el."

Reprezentativa României a învins, sâmbătă seară, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata Lituaniei, în grupa a patra a Diviziei C a Ligii Naţiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.