Tamayo Marukawa, ministrul japonez responsabil cu Jocurile Olimpice, a declarat, vineri, că sportivilor japonezi nu li se va administra vaccinul propus de China până când Japonia nu îl va aproba, informează AFP. Această afirmaţie vine ca răspuns la o propunere care a fost făcută publică de Thomas Bach, preşedintele CIO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bach a declarat, joi, în cadrul sesiunii cu numărul 137 a CIO, că statul chinez doreşte să ofere vaccinuri sportivilor care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 şi Beijing 2022.

Organizatorii JO de vară ar fi fost surprinşi de un astfel de anunţ, iar Toshiro Muto, directorul general al Jocurilor de la Tokyo, a reuzat să-l comenteze.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Însă în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri, ministrul Marukawa a preferat să insiste asupra menţinerii liniei de conduită a organizatorilor în materie de securitate sanitară.

"Cred că această decizie (n.r. - de a vaccina sportivii cu vaccinurile propuse de China) va depinde de fiecare ţară care a aprobat vaccinurile din China”, a comentat ea, adăugând că niciun laborator chinez nu a depus vreo cerere de validare a vaccinului în Japonia.

Nici Uniunea Europeană nu au aprobat vaccinuri din China.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie şi 8 august, fiind amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.