Fundaşul echipei Juventus Giorgio Chiellini s-a declarat în favoarea proiectului Superligii Europene, dar şi pentru reducerea numărului de echipe în Serie A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De câţiva ani vorbesc despre asta cu preşedintele Agnelli. Viitorul fotbalului trebuie să treacă prin europenizare. Cu tot respectul pentru celelalte echipe, un jucător de nivelul formaţiei Juventus vrea să joace aceste meciuri. Sportivii de nivelul nostru, dar şi suporterii îşi doresc mai multe meciuri europene mari. Am ajuns la un punct fără întoarcere. Instituţiile, cluburile şi jucătorii trebuie să se întâlnească pentru a reforma calendarul şi pentru a crea noi competiţii care să impulsioneze acest sport, care rămâne cel mai frumos din lume, dar care poate fi îmbunătăţit. Cei mai buni la asta sunt în SUA, au reuşit să creeze o nebunie în jurul fiecărui sport. Sunt prea multe echipe în Serie A astăzi, ar trebui să avem 18. Am putea merge şi până la 16, dar cred că 18 este mijlocul corect. Ar creşte competitivitatea şi ar permite mai mult timp pentru meciurile europene. Chiar dacă romanticilor le-ar plăcea abolirea VAR sau a regulii ofsaidului, lumea se schimbă şi trebuie să ne adaptăm la această schimbare. Problema este că nu există dialog astăzi şi ne aflăm într-o situaţie insuportabilă pentru toata lumea", a spus italianul de 37 de ani, pentru DAZN, informează RMC Sport.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în primăvară de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid, după reacţiile FIFA, UEFA şi ale federaţiilor naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.