Echipa Chicago Cubs a câştigat, miercuri, pentru prima dată după 108 ani World Series, finala Ligii Nord-Americane de Baseball, performanţă după care presa internaţională, inclusiv agenţia Reuters, a scris că formaţia din Chicago "a rupt blestemul caprei lui Billy".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chicago Cubs s-a impus în meciul şapte al finalei, la Cleveland, în faţa echipei locale Cleveland Indians.

"Chicago Cubs a pus capăt «Blestemului caprei lui Billy» şi a pus capăt unei aşteptări de 108 ani", scrie Reuters.

Cubs mai are în palmares două trofee World Series, obţinute în 1907 şi 1908. "Ultima dată când Chicago Cubs a obţinut trofeul preşedinte era Theodore Roosevelt, femeile nu aveau drept de vot, nu existau coduri poştale şi uscătoarele de păr nu fuseseră inventate", scrie BBC.

În 1945, un emigrant grec, Billy Sianis, proprietarul Billy Boat Tavern, a fost prezent împreună cu capra sa la un meci din World Series de pe teren propriu al echipei Chicago Cubs, disputat pe Wrigley Field. Înainte de terminarea jocului, lui Sianis i s-a cerut însă să părăsească incinta din cauza mirosului neplăcut al caprei. Sianis a plecat, însă nu înainte de a blestema echipa spunând că nu se va mai impune niciodată în World Series. De atunci, Chicago Cubs nu a mai obţinut rezultate semnificative.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.