Formaţia Chapecoense a învins, duminică, pe teren propriu, pe Coritiba, în ultima etapă a campionatului Braziliei şi, la un an de la tragedia aviatică de la Medellin, a prins un loc în preliminariile Copei Libertadores, ediţia 2018. Coritiba a retrogradat după acest meci

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chapecoense a învins cu scorul de 2-1, marcând golul victoriei în minutul 90+5, prin Tulio de Melo. Kleber deschisese scorul în minutul 14, pentru Coritiba, dar gazdele au egalat în minutul 38, prin Elicarlos. Cu un egal, Coritiba s-ar fi menţinut în prima ligă braziliană.

Chapecoense a ocupat în final locul 8, ultimul care asigură prezenţa în preliminariile Copei Libertadores. Atletico Mineiro, locul 9, şi Botafogo, locul 10, rămân în afara principalei competiţii sud-americane, rezervată cluburilor. "Chape" va evolua în al doilea tur preliminar.

Corinthians a câştigat campionatul, pentru a şaptea oară în istorie. Gremio Porto Alegre, deţinătoarea trofeului Copei Libertadores, a ocupat locul 4.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa).

Şase din cele 77 de persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Alan Ruschel a fost rezervă la partida de duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.