Antrenorul Cesare Prandelli a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Fiorentina, la mai puţin de cinci luni de la instalarea sa în funcţie, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Decizia mea este dictată de responsabilitatea enormă pe care o am faţă de acest club şi de jucători, precum şi de respectul pe care îl datorez suporterilor Fiorentinei”, a declarat fostul selecţioner al Italiei (2010-2014), în âvrstă de 63 de ani.

În imposibilitatea de a redresa echipa Viola, care stagnează pe locul 14 în Serie A, Prandelli spune că nu mai este potrivit pentru a fi antrenor de fotbal: "Sunt conştient că aici se poate încheia cariera mea de antrenor, dar nu am şi nu doresc să am regrete. Această lume din care am făcut parte toată viaţa probabil că nu mai este pentru mine, nu mă mai recunosc în ea."

Fiorentina a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, de AC Milan, scor 3-2, în ultimul meci cu Prandelli pe bancă.

El preluase echipa la 10 noiembrie 2020, când l-a înlocuit pe Giuseppe Iachini, sub conducerea căruia formaţia opţinuse doar opt puncte în şapte etape. Acum, este de aşteptat ca Iachini să revină la echipa din Florenţa.

Prandelli a mai condus Fiorentina în perioada 2005-2010, reuşind calificarea în semifinalele Ligii Europa (2007-2008) şi în grupele Ligii Campionilor (2008-2009 şi 2009-2010).

El a preluat apoi naţionala Italiei, alături de care a reuşit prezenţa în finala Euro 2012.

Fiorentina ocupă locul 14, cu 29 de puncte după 28 de etape, la şapte puncte de Cagliari, de pe locul 18, primul retrogradabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.