Naţionala de volei feminin a României a încheiat, miercuri, participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri şi ratarea optimilor de finală ale competiţiei. Ucraina a învins tricolorele în ultimul meci cu scorul de 3-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scor pe seturi a fost 15-25, 17-25, 11-25.

În cele cinci meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, cu Suedia, scor 0-3, cu Ţările de Jos, scor 1-3, cu Finlanda, scor 1-3, şi cu Ucraina, scor 0-3.

Tot miercuri, în primul meci al zilei, Suedia - Ţările de Jos, scor 0-3.

Astfel, la finalul partidelor din grupă, clasamentul este condus de Turcia (15 puncte), urmată de Ţările de Jos (12), Ucraina ( 9), Suedia (6), Finlanda (5) şi România (0 puncte).

Primele patru clasate în grupă, Turcia, Ţările de Jos, Ucraina şi Suedia, s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, atingerea acestei faze fiind şi obiectivul naţionalei României, care a fost ratat.

Campionatul European din 2021 este găzduit de patru naţiuni, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi România, între 18 august - 4 septembrie. După faza grupelor, Bulgaria şi Serbia vor găzdui meciurile din optimile de finală şi sferturi, iar semifinalele şi finalele pentru medalii vor avea loc la Belgrad.

România a găzduit partide la un Campionat European după 58 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.