Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) anunţă că, în contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, a participat la şedinţele desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie, în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions”, se araată într-un comunicat ANAD.

Agenţia precizează că nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente.

“Pentru a menţine integritatea procesului, ANAD va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping. Având în vedere experienţa, independenţa şi imparţialitatea celor implicaţi în acest proces,  avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizaţiei anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz şi altor organizaţii anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, a adăugat agenţia.

Simona Halep a fost audiată în ultimele două zile în procesul său de dopaj, după ce anul trecut a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Potrivit presei, verdictul ar urma să fie anunţat în aproximativ două săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.