Atacantul uruguayan al echipei Manchester United, Edinson Cavani, riscă o suspendare de cel puţin trei jocuri, după ce Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a deschis o procedură disciplinară împotriva lui, pentru rasism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se presupune că, încălcând regula E3.1 a FA, un comentariu postat pe pagina de Instagram a jucătorului echipei Manchester United FC a fost jignitor şi/sau abuziv şi/sau necorespunzător şi/sau a afectat reputaţia jocului. Comentariul, se mai presupune, constituie o <încălcare agravantă>, care este definită în regula E3.2 a FA, întrucât include referinţe, exprese sau implicite, la culoare şi/sau rasă şi/sau origine etnică", a arătat forul englez, într-un comunicat, potrivit BBC.

Cavani are până timp până la 4 ianuarie pentru a oferi un răspuns la acuzaţia de conduită necorespunzătoare, pe care clubul Manchester United spune că o va lua în considerare, subliniind încă o dată că nu a existat nicio intenţie rea în postarea atacantului.
 
"Manchester United şi toţi jucătorii noştri sunt pe deplin angajaţi în lupta împotriva rasismului şi vom continua să lucrăm în această privinţă cu FA, dar şi cu alte organizaţii şi prin propriile campanii. Am luat act de hotărârea FA de a-l acuza astăzi pe Edinson Cavani pentru răspunsul său pe reţelele de socializare la mesajul de felicitare al unui prieten, în urma jocului de la Southampton. Edinson şi clubul au fost clari că nu a existat absolut nicio intenţie rea în spatele mesajului, pe care l-a şters şi şi-a cerut scuze imediat ce a fost informat că ar putea fi interpretat greşit. Jucătorul şi clubul vor lua acum în calcul acuzaţia şi vor răspunde FA", a precizat gruparea din Manchester.

Edinson Cavani şi-a cerut scuze după un comentariu apărut pe Instagram, care a dus la deschiderea unei anchete din partea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru rasism.

"Mesajul pe care l-am postat după meciul de duminică (n.r. - 29 noiembrie) a fost unui afectuos pentru un prieten, căruia îi mulţumeam pentru felicitări. Sunt total împotriva rasismului şi l-am şters imediat ce mi s-a explicat că ar putea fi interpretat diferit. Îmi cer sincer scuze pentru acest mesaj", a declarat Cavani.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare care i-a fost trimis după dubla sa decisivă în victoria echipei Manchester United, obţinută, la 29 noiembrie, la Southampton (3-2), Cavani a scris "negrito" (negru mic), într-o postare pe Instagram.

Clubul l-a apărat pe atacantul uruguayan, explicând că acel cuvântul a fost folosit cu o intenţie prietenoasă şi are o altă conotaţie în America de Sud.

Gruparea din Manchester a precizat că l-a informat pe Cavani că utilizarea unui astfel de termen în Marea Britanie este împotriva regulilor stabilite de Federaţia Engleză (FA), ceea ce l-a făcut pe fotbalist să-şi şteargă postarea.

Înainte de începerea sezonului, federaţia engleză a publicat instrucţiuni de combatere a comportamentelor şi comentariilor rasiste sau discriminatorii. Infracţiunile de pe reţelele de socializare se pedepsesc cu o suspendare minimă de trei meciuri. În ciuda acestei prevederi regulamentare, sezonul trecut, Bernardo Silva (Manchester City), pentru o glumă despre Benjamin Mendy, şi Dele Alli (Tottenham), ironizând boala Covid-19, au fost suspendaţi câte un meci după ce au încălcat aceste instrucţiuni.

Un alt uruguayan, Luis Suarez, a folosit cuvântul "negrito" faţă de Patrice Evra, în 2011, când cei doi jucători au avut o altercaţie în timpul unui meci Liverpool - Manchester United.

Suarez a susţinut şi el că acesta era un termen de afecţiune, dar federaţia engleză nu a acceptat această explicaţie şi l-a sancţionat pe atacantul aflat atunci la Liverpool cu opt meciuri de suspendare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.