Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat, joi, în finale la bârnă şi sol, iar Larisa Iordache în finala de la bârnă, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Notele obţinute de gimnastele tricolorele în calificările de joi sunt:

Sol – Ioana Crişan 12.566, Olivia Cîmpian 12.966, Cătălina Ponor 13.566; sărituri – Ioana Crişan 13.600, Olivia Cîmpian 14.233; paralele – Ioana Crişan 13.033, Olivia Cîmpian 11.466, Larisa Iordache 13.833; bârnă – Ioana Crişan 11.000, Olivia Cîmpian 11.816, Larisa Iordache 14.566, Cătălina Ponor 14.066.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În urma rezultatelor, în finalele pe aparate de sâmbătă şi duminică s-au calificat Cătălina Ponor, la bârnă şi sol (după ce s-a clasat pe locul patru în ambele probe în calificări), iar Larisa Iordache în finală la bârnă (locul 1 în calificări).

 

Larisa Iordache nu a mai concurat la Campionatele Europene din 2014, când a cucerit patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz), având în total 11 medalii continentale, din care cinci de aur.

Cătălina Ponor (12 medalii europene, din care 7 de aur) a obţinut ultimele distincţii continentale în 2016 – bronz la bârnă şi la sol.

Cel mai bun punctaj obţinut în calificări este al gimnastei britanice Elissa Downie (56.198 puncte).

”Sunt mulţumit de evoluţia lor, cred în ele şi cred că la Mondialele din toamnă se vor prezenta mult mai bine. Încă avem foarte mult de muncit”, a declarat antrenorul coordonator al lotului de la Deva după evoluţiile gimnastelor Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian.

În privinţa Larisei Iordache şi a Cătălinei Ponor, Forminte a comentat: ”Nu mai poţi să spui că ai aşteptări de la ele, ci certitudini, mă aştept să-şi facă integralele, să prindă finalele, care sunt un alt concurs, cu altă încărcătură, şi unde pot obţine medalii”.

La masculin, România va avea un singur reprezentant în finale – Marian Drăgulescu – la sol (locul 2 în calificările de miercuri) şi sărituri (locul 1).

Vineri se vor decerna primele medalii, în urma concursurilor la individual-compus (masculin şi feminin, 13.00 – 19.30), iar sâmbătă şi duminică vor avea loc finalele pe aparate. Sâmbătă sunt programate finalele la sol, cal cu mânere, inele (masculin), respectiv sărituri şi paralele (feminin, 13.30 - 16.40), iar duminică cele la duminică la sărituri, paralele, bară (masculin) şi bârnă şi sol (feminin, 13.30-16.40).

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.