Gimnasta Cătălina Ponor a spus, într-o postare făcută pe contul său de Instagram, după ratarea calificării echipei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, că a fost o zi tristă pentru sportivele din lot, dar a precizat că ea încă mai poate practica acest sport la nivel înalt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi a fost o zi tristă pentru noi, România, din păcate, nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. Este trist pentru mine, deoarece am revenit în competiţii doar pentru acest lucru... Dar nu s-a întâmplat! Nu ştiu ce se va întâmpla de acum încolo, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi vreau să mulţumesc publicului brazilian care mi-a scandat numele! Acesta a fost cel mai frumos moment, un sentiment pe care nu l-am mai simţit de mult timp! Am luptat până la sfârşit pentru acestă echipă şi am vrut să arăt că orice vrei să faci, poţi. Şi da, pot face gimnastică în continuare, în ciuda vârstei. Şi o pot face la nivel înalt! Vă mulţumesc din nou pentru tot sprijinul, a fost un sentiment uimitor să concurez aici, la Rio! Vă Iubesc", a scris Ponor.

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat participarea la JO, după ce a ocupat locul 7 la turneul preolimpic de la Rio. La această competiţie au obţinut "biletele" pentru JO de la Rio din această vară patru echipe.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Echipa României a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1956, la Melbourne, când a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost în 1968, în Mexic, atunci când nu existau calificări, însă forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat că România nu poate alinia o echipă de valoare, astfel că a fost declinată participarea.

Ulterior, echipa feminină a României a participat la toate ediţiile JO, iar din 1976 a fost medaliată de fiecare dată. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastică include trei medalii de aur (la ediţiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) şi cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 şi 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.