Pilotul spaniol Carlos Sainz jr. şi-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa de Formula 1 Ferrari, noua înţelegere fiind valabilă până la finalul sezonului 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de "scuderia" înaintea Marelui Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, programată în acest week-end la Imola.

"Întotdeauna am spus că nu există o echipă de Formula 1 mai bună pentru care să concurezi şi, după mai bine de un an alături de ei, pot confirma că purtarea acestui combinezon de curse şi reprezentarea acestei echipe este unică şi incomparabilă. Primul meu sezon la Maranello a fost unul solid şi constructiv, iar întregul grup a crescut împreună. Rezultatul acestei munci a fost clar vizibil încă de la începutul sezonului. Mă simt întărit de această nouă dovadă de încredere în mine şi acum abia aştept să urc în monopost, să dau tot ce am mai bun pentru Ferrari şi să le ofer fanilor un motiv de bucurie. F1-75 se dovedeşte a fi o maşină de top, care mă poate ajuta să îmi îndeplinesc obiectivele pe circuit, începând cu obţinerea primei mele victorii în Formula 1", a declarat el pentru site-ul Ferrari.

După trei etape, Carlos Sainz, 27 de ani, ocupă locul 3 în clasamentul piloţilor, cu 33 de puncte, după un loc 2, un loc 3 şi un abandon şi după coechipierul său, Charles Leclerc, 71 de puncte, şi britanicul George Russell, 37 de puncte.

Sainz jr, fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz, a debutat în Formula 1, în 2015, la echipa Toro Rosso, apoi a evolua un sezon, în 2018, la Renault, înainte de a trece la McLaren, unde a rămas până la finalul anului 2020.

Cu Ferrari a obţinut cele mai bune rezultate din carieră, cinci clasări pe podium şi locul 5 în clasamentul general, la finalul sezonului trecut, mai bine decât Leclerc, care a terminat al şaptelea. În total, Sainz are opt clasări pe podium în 143 de starturi, dar nicio cursă câştigată până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.