Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a câştigat duminică, în premieră, turneul de la Wimbledon, după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost nevoie de patru ore şi 42 de minute pentru a se decide câştigătorul turneului de la Wimbledon pentru anul 2023. Spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani), liderul clasamentului mondial s-a impus în cinci seturi în faţa sârbului Novak Djokovic (36 de ani, nr 2 ATP), scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

La meci au asistat mai multe staruri: Daniel Craig, Brad Pitt, Ariana Grande, Andrew Garfield, Tom Hiddleston, Hugh Jackman.

Pentru Alcaraz este primul turneu de Mare Şlem câştigat în acest an şi al doilea din carieră, după succesul obţinut la US Open, în 2022.  Spaniolul se află la a şasea finală câştigată în 2023. În timp ce Novak Djokovic pierde primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a câştigat Australian Open şi Roland Garros.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.