Căpitanul echipei Şahtior Doneţk, Taras Stepanenko, şi antrenorul portarilor formaţiei ucrainene, Andrii Piatov, au vizitat la spital un soldat ucrainean rănit în luptă, care este internat la Institutul Guttman din Barcelona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldatul respectiv, Vitali Shumei, în vârstă de 35 de ani, şi-a pierdut o parte din craniu când a fost lovit de un obuz de artilerie în timpul luptelor din regiunea Donbass, în august 2022. Şahtior a decis să plătească pentru transferul şi tratamentul său la Institutul Guttmann din Barcelona, unde se află într-un lung proces de neuroreabilitare.

"Emoţiile sunt puternice. Chiar îmi venea să plâng, pentru că, atunci când îl vezi, este un tip foarte puternic care ne-a protejat ţara", a declarat Stepanenko pentru Reuters.

În cele cinci luni de când Shumei se află la Barcelona, starea sa s-a îmbunătăţit semnificativ, mai ales după ce medicii au făcut o operaţie complexă pe creier în luna iunie, a precizat Şahtior într-un comunicat.

Acum, Shumei a început să vorbească din nou. El poate spune câteva cuvinte precum "da, tată" sau "suc", potrivit comunicatului.

"După operaţie... a fost mai atent, a început să întoarcă capul la comenzi verbale", le-a spus neurologul Sergio Albu lui Stepanenko şi lui Piatov.

Tatăl lui Shumei, Serhiy, a declarat că îşi doreşte ca fiul său să se pună pe picioare cât mai repede posibil, deşi "dacă va fi altfel, înseamnă că aşa ne tratează soarta".

"Vreau să le spun oamenilor că, dacă acest lucru se întâmplă copilului tău, soţului tău, fratelui sau fiului tău, te rog să rezişti - va exista o rază de speranţă să rezişti", a adăugat el.

Şahtior va înfrunta miercuri seară FC Barcelona, în grupele Ligii Campionilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.