Campionul ucrainean la kickboxing, Maxim Bordusy, a fost ucis în luptele din regiunea Zaporojie, la 11 iunie, informează newsmaker.md, citând publicaţia Politika Stranî.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe pagina web a preşedintelui ucrainean a fost postată o petiţie cu apelul de a conferi sportivului titlul de Erou al Ucrainei.

Maxim Bordusy s-a născut în 2000 la Kiev şi s-a înscris ca voluntar în armata ucraineană pe 24 februarie 2022, în prima zi a invaziei ruse. Aceasta a luptat mai întâi în direcţia Limansk, dar ulterior a fost transferat la „Azov” în direcţia Zaporojie, la cererea sa. Tânărul a murit pe 11 iunie.

Recent Alexandr Onişcenko, campionul Ucrainei la box printre tineri şi juniori, a murit în timpul luptelor din regiunea Bahmut, Doneţk. Informaţia a fost făcută publică, pe 24 mai, de Federaţia de box a Ucrainei. Acesta avea 30 de ani.



 

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.