Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Român a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, nominaliarea Georgetei Popescu, prima sportivă din lume care a câştigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, la premiul Piotr Nurowski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distinctia ”Piotr Nurowski”, oferită din 2011 celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost creată de Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, cel care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidenţială a Poloniei s-a prăbuşit şi toţi cei 88 de demnitari de la bord şi 8 membrii ai echipajului au murit.

Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, EOC doreşte să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanţă şi în acelasi timp să fie un exemplu pentru viitoarele generaţii în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe valorile şi principiile olimpice, informează cosr.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.