Campioana olimpică en-titre la handbal masculin, Franţa, a fost eliminată, vineri seară, în semifinalele Campionatului European, de Suedia. Campioana europeană Spania a dispus de campioana mondială Danemarca, iar pentru locurile 5-6 s-a impus Norvegia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima partidă de vineri a fost disputa pentru clasarea pe locurile 5-6, între Islanda şi Norvegia, scor 33-34 (12-16).

A urmat prima semifinală a zilei, care s-a încheiat cu victoria Spaniei, scor 29-25 (13-14), cu Danemarca. Campioana olimpică Franţa a ratat însă finala, după ce a fost învinsă la limită de Suedia, scor 34-33 (17-14), în cea de-a doua semifinală.

Astfel, duminică, tot la Budapesta, pentru medaliile de bronz vor juca Danemarca şi Franţa, în timp ce Spania şi Suedia vor disputa finala Campionatului European din 2022.

România a ratat încă o calificare la un turneul final, iar ultima sa participare a fost în 1996. La ediţia din 2022, singurii reprezentanţi ai României au fost desemnaţi  arbitrii Bogdan Stark şi Romeo Ştefan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.