Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a iniţiat o campanie de strângere de fonduri în sprijinul Mariei Vigh, fosta cvintuplă campioană naţională cu Universitatea Cluj şi fosta componentă a naţionalei României, care are 49 de ani şi este bolnavă de cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Familia ”U” trece prin momente grele! Una din componentele generaţiei de aur a baschetului feminin clujean Maria Vigh trece prin momente grele, iar noi, cei care ne-am bucurat de fiecare reuşită a ei în teren, trebuie să îi întindem o mână de ajutor. Maria are nevoie de ajutor să învingă o boală cumplită, pe care, aşa luptătoare cum o ştim, suntem siguri că o va învinge! Putem să îi facem misiunea mai uşoară ajutând-o să strângă suma de bani necesară pentru tratament, unul costisitor şi solicitant. În luna decembrie a anului trecut a fost operată pentru a doua oară, iar acum are nevoie de bani pentru tratamentul de lungă durată, având nevoie de opt şedinţe de chimioterapie", se arată într-un comunicat, de vineri, al formaţiei U BT Cluj.

Maria Vigh (49 de ani) va face angajarea la meciul de sâmbătă, dintre U BT Cluj şi BC Mureş, programat de la ora 18.00.

În timpul partidei, voluntarii formaţiei clujene vor fi prezenţi cu o urnă în care suporterii pot face donaţii pentru tratamentul fostei componente a naţionalei României, dar şi a Universităţii Cluj.

De asemenea, au fost deschide două conturi pe numele său la Banca Transilvania.

Maria Vigh a jucat în cariera sa la echipele din Mediaş şi Satu Mare, iar consacrarea a cunoscut-o cu Univeristatea Cluj, cu care a câştigat cinci titluri naţionale, între anii 1984-1989, din cele 14 deţinute de formaţia studenţească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.