Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie.

Potrivit expunerii de motive, proiectul vizează instituirea cadrului legislativ pentru organizarea evenimentelor la nivel naţional de catre Ministerul Sportului, prin direcţiile de sport, în colaborare cu autorităţile administraţiilor locale.

Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului de performanţă, a sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viată activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

„Ministerul Sportului, Muzeul Sportului şi direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, organizează anual, de «Ziua Sportului Românesc», în fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, programe şi manifestări publice”, arată proiectul de lege adoptat, miercuri, de către deputaţi. 

Programele şi manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanţarea evenimentelor dedicate „Zilei Sportului Românesc” va fi făcută de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale sprijină material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor publice, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

„Autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţie, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosinţă gratuită, cu ocazia desfăşurării evenimentelor dedicate «Zilei Sportului Românesc»”, mai indică sursa citată.

Ministerul Sportului se asigură de buna organizare a Zilei Sportului Românesc la nivel naţional şi finanţează programele şi manifestările organizate cu această ocazie de către direcţiile judeţene pentru sport, respectiv a municipiului Bucureşti, mai prevede propunerea legislativă.

Direcţiile judeţene pentru sport, respectiv a municipiului Bucureşti, organizează anual programe şi manifestări cu ocazia Zilei Sportului Românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.