Fosta campioană olimpică la nataţie Camelia Potec a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va implica prinn fundaţia care îi poartă numele pentru a introduce ore de înot obligatorii în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, dăm drumul la fundaţia care îmi poartră numele, care va avea o misiune grea, pe termen lung, de a introduce înotul obligatoriu în şcoli. Ne dorim ca la sfârşitul acestui proiect să spunem că ne-am îndeplinit misiunea, că e vorba de 10 ani sau 20, 30. Ne dorim ca înotul să fie obligatoriu în şcoli, grădiniţe, licee şi universităţi. Încercăm astfel să transmitem pasiunea pentru mişcare printre cei mici. Noi am început deja un demers cu federaţia, există o deschidere din partea Ministerului Educaţiei, pentru a face acest lucru în şcoli, dar din păcate nu avem bazine de înot. Cred că singuri nu vom reuşi, de aceea vom începe cu şcolile care au deja bazine de înot în apropiere sau chiar în curte şi când avem exemple de succes îi vom atrage alături de noi pe părinţi, pe autorităţi locale. Nu este o misiune uşoară, dar nu este imposibilă. Avem exemplul vecinilor noştri, Ungaria, dar şi din Italia, Franţa sau Anglia. Avem şi strategia lor, dar fără Guvern, autorităţi locale nu vom reuşi. Dar cred că uşor-uşor vor realiza şi lucrul acesta”, a declarat Potec.

Preşedintele al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a afirmat că sunt 300 de cereri de construire a unor bazine în ţară înregistrate a Compania Naţională de Investiţii: "Ar trebui să avem bazine la început în toate oraşele mari, apoi în toate oraşele mici. Va exista o hartă a tuturor bazinelor de 25 şi 50 de metri care sunt în România şi va fi găsită pe site-ul federaţiei. Nu aş vrea să compar situaţia cu cea din Ungaria, pentru că ştiu că suntem un pic în urmă. Mie îmi place să iau exemplele bune de la vecinii noştri, să vedem cum putem începe o colaborare şi să ajungem să fim mai buni ca ei. La rezultate nu suntem foarte departe, dar ca baze sportive suntem. Ei au avut o strategie naţională care a dat roade şi acum nu fac decât să o continue această strategie care le-a priit şi le prieşte. Noi învăţăm deocamdată, încercăm să ne luptăm cu ei în condiţiile pe care le avem şi cred că o facem de la egal la egal, chiar dacă nu avem bazele pe care ei le au. Sunt peste 300 de cereri la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea de bazine didactice sau olimpice. Este imposibil ca ministerul să aloce atâţia bani pentru a onora toate cererile, dar după prezentarea situaţiei bazinelor vom vedea către ce oraşe ne îndreptăm pentru construirea acestor bazine”.

Prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele, Potec intenţionează să lanseze un proiect prin care să-i înveţe pe copiii instituţionalizaţi să înoate.

"Fundaţia Camelia Potec îşi propune să dezvolte şi proiecte sociale. Primul proiect este «Prietenia cu apa», dedicat copiilor instituţionalizaţi şi din familii defavorizate, cărora li se pun la dispoziţie instructori, echipament şi condiţii de pregătire pentru a deprinde înotul printr-un program ce poate dura până la 30 de ore. Misiunea noastră este aceea de a învăţa aceşti copii să înoate”, a mai spus oficialul FRNPM.

În cadrul conferinţei de presă, Potec, în vârstă de 36 de ani, a anunţat că este însărcinată în 5 luni şi că urmează să dea naştere unei fetiţe. Fosta campioană olimpică de la JO de la Atena, din 2004 se va căsători anul viitor, dar numele alesului său a dorit să nu-l dezvăluie, nefiind o persoană publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.