Forul european de volei (CEV) a anunţat, luni, că sistemul de calificare la Campionatele Europene din 2021, feminin şi masculin, a fost schimbat cu turnee, faţă de meciuri tur-retur între toate echipele din grupe. La masculin, România va găzdui un turneu, în ianuarie 2021, iar la feminin este una din gazde şi nu va intra în calificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CEV, vor avea loc câte două turnee pentru fiecare grupă, iar la masculin, unde România face parte din grupa E, se va juca între 7-10 ianuarie 2021, în Slovacia, respectiv între 14-17 ianuarie 2021, în ţara noastră.

Componenţa grupei E: România, Slovacia, Bulgaria şi Elveţia.

Şapte grupe de calificare sunt la masculin, iar prima clasată din fiecare, plus alte cinci echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

La feminin, naţionala tricoloră nu va intra în calificări, fiind gazda turneului final alături de Serbia, Bulgaria şi Croaţia.

Sunt şase grupe de calificare, iar primele două clasate din fiecare se vor califica la turneul final.

Campionatele Europene din 2021 sunt programate, în prezent, într-un interval situat între 15 august şi 30 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.