Forul internaţional de atletism, World Athletics, a anunţat, marţi, că toate calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt suspendate până în 30 noiembrie 2020. Nici recordurile mondiale sau continentale nu vor fi omologate în această perioadă, chiar dacă se vor relua competiţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma deciziilor luate la nivelul organisemelor de conducere ale World Athletics, niciun rezultat din intervalul 6 aprilie – 30 noiembrie 2020 nu va fi considerat eligibil pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Vor fi suspendate inclusiv topurile mondiale ale probelor atletice, chiar dacă rezultatele vor fi înregistrate pentru scopuri ”pur statistice”, indiferent că e vorba de recorduri continentale sau mondiale.

Perioada oficială de calificare la Jocurile Olimpice, amânate pentru 2021, va reîncepe în 1 decembrie 2020.

World Athletics a mai precizat că sportivii calificaţi până în prezent la Jocurile Olimpice îşi păstrează locurile obţinute la competiţia de anul viitor.

Perioada de calificare la Jocurile Olimpice în probele atletice se va încheia, în funcţie de fiecare probă, în 21 iunie 2021.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, în 30 martie, că Jocurile Olimpice de anul viitor, amânate din cauza pandemiei de Covid-19, vor avea loc între 23 iulie şi 8 august.

CIO a subliniat că evenimentul va purta titulatura de Jocurile Olimpice 2020, chiar dacă vor avea loc peste un an.

România are cinci atleţi calificaţi la Jocurile Olimpice încă dinaintea extinderii pandemiei Covid-19: Florentina Iuşco şi Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 metri), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

În 2020, JO erau programate între 24 iulie – 9 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.