Calificările Marelui Premiu al Regiunii Emilia Romagna, programate, sâmbătă, la Imola (Italia), au fost devansate pentru a nu se suprapune cu funeraliile prinţului Philip, au anunţat deţinătorii drepturilor coemrciale ale Formulei 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, prinţul Phillip, care a murit, la 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat la Castelul Windsor, Marea Britanie. Formula 1 a anunţat, marţi, că sesiunile de antrenament şi calificările pentru cursa de la Imola, care vor avea loc în aceeaşi zi, vor fi devansate, pentru a nu se suprapune cu funeraliile soţului Reginei Elisabeta a II-a.

Calificările se vor sedfăşura între orele locale 14.00 şi 15.00 (15.00-16.00, ora României), respectiv cu o oră mai devreme, în timp ce sesiunea a treia de antrenamente va avea loc de la 11.00 la 12.00 (12.00-13.00). Înmormântarea va începe la ora 16.00.

În conformitate cu regulamentul F1, sesiunile de antrenament de vineri au fost, de asemenea, devansate, pentru a respecta un anumit timp care trebuie să treacă înainte de sesiunile de sâmbătă (FP1 va începe la 12.00 şi FP2 la 15.30). Se va păstra un minut de reculegere înainte de începerea calificărilor.

Cursa va fi duminică de la ora 16.00.

Şapte dintre cele zece echipe de F1 au sediul în Marea Britanie şi trei piloţi sunt britanici, inclusiv Lewis Hamilton, campionul mondial en titre. Formula 1 are sediul la Londra. Prinţul Phillip a fost preşedinte al British Racing Drivers Club timp de 42 de ani. Meciurile de fotbal şi rugby au fost deja mutate, pentru a nu se disputa în timpul înmormântării prinţului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.