Preşedintele FRF, Răavan Burleanu, a declarat că un sistem competiţional cu 16 echipe şi cu un meci de baraj ar fi cel mai bun, subiect care a fost dezbătut, luni, în Comitetul Executiv. Burleanu consideră că este nevoie de un an pentru implementarea unui nou sistem, astfel că acesta teoretic ar intra în vigoare în sezonul 2021-2022, dacă va fi aprobat, însă dacă LPF şi cluburile vor considera că poate fi implementat acum, acest lucru va fi discutat de membrii CEx.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acum doi ani FRF a propus Ligii un nou sistem competiţional care presupune creşterea de la 14 la 16 echipe şi care introduce un meci de baraj între cea mai bună echipă din play-out-ul Ligii I şi ultimul loc calificabil pentru Liga Europa. Considerăm că acesta ar fi cel mai bun sistem competiţional, care ar contribui la creşterea veniturilor cluburilor din Liga I şi la creşterea numărului de meciuri competitive. Am avea şi o utilizare mult mai bună a datelor de calendar. Alt avantaj presupune şi introducerea unui meci de baraj, o miză sportivă. Alt avantaj, produce mai multe oportunităţi şi şi am pune în valoare infrastructura. A fost doar o dezbatere, am întâlnit reacţii pozitive pentu acest sistem competiţional. Este un sistem competiţional foarte bine documentat. Astăzi play-off-ul Ligii I are o audienţă de aproape două ori decât campionatul regulat. Acelaşi lucru este valabil şi la spectatori. Un alt indicator este utilizarea mult mai bună a datelor. Noi considerăm că ai nevoie să anunţi cu cel puţin un an de zile înainte un sistem competiţional. Acesta ar trebui să intre în vigoare din sezonul 2021-2022. Dacă cluburile şi LPF consideră că poate fi implementat chiar acum, vom discuta în Comitetul Executiv”, a spus Burleanu.

El a precizat că este necesar ca şi grupările din primul eşalon să discute despre sistemul propus. “Avem nevoie în momentul de faţă ca şi cluburile din Liga I să discute avantajele şi dezavantajele acestui sistem. Ne aşteptăm ca şi săptămâna viitoare să avem o şedinţă de Comitet Executiv în care în funcţie de discuţii să punem pe ordinea de zi sistemul competiţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.