Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că federaţia şi LPF s-au înţeles în privinţa împărţirii costurilor pregătirii arbitrilor pentru implementarea sistemului VAR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Relaţia dintre FRF şi LPF ar trebui să se bazeze pe armonie şi încredere, două valori extrem de importante pe care le regăsim atunci când vine vorba despre relaţia FRF şi membrii săi afiliaţi. Îmi doresc, odată cu acest nou format de întâlniri care a avut loc în această perioadă de timp, să ne apropiem cât mai mult de acest deziderat. Săptămâna trecută a avut loc o primă întâlnire între FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV. Ieri, în cadrul FRF, la invitaţia noastră, a avut loc cea de-a doua întâlnire, de data aceasta într-un format mai larg. La această întâlnire au participat şi reprezentanţii cluburilor de Liga 1.  Am avut alături de noi preşedinţii cluburilor FCSB, Craiova, Poli Iaşi, Botoşani şi Astra Giurgiu. Concluzia acestei întâlniri a fost că toţi ne dorim să putem să implementăm VAR cât mai repede posibil. Am agreat că nu este ilegal ca LPF să suţină financiar pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR la nivelul Ligii I. FRF şi LPF vor împărţi în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor din fonduri proprii. Aceste costuri se ridică în primul an la 500.000 de euro, în al doilea an estimăm un cost de 100.000 de euro, iar în al treilea an de implementare estimăm un cost de aproximativ de 150.000 de euro. Se recunoaşte autoritatea şi rolul CCA în a asigura managementul implementării VAR şi de a garanta integritatea unei buni implementări a acestui proiect", a spus Răzvan Burleanu, potrivit telekomsport.ro.

El a menţionat că în primul an nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor din Liga 1 pentru implementarea sistemului. "Nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor de Liga I şi nici nu se vor percepe taxe suplimentare pentru implementarea sistemului VAR în primul an. Cluburile au şi menţionat că ar fi de acord ca din cotizaţia anuală pe care o plătesc către LPF de aproximativ 20.000 de euro ca aceşti bani să se ducă în acest proiect. Până la finalul lunii aprilie vor fi finalizate toate procedurile legale privind semnarea unui contract între toate părţile angrenate. Dacă la finalul lunii aprilie vom fi gata, dacă LPF va reuşi să identifice cei 250.000 de euro necesari pentru a cofinanţa acest proiect, FRF deja dispune de aceste resurse financiare, să putem să semnăm acest contract între toată părţile angrenate", a adăugat preşedintele FRF.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.