Antrenorul Bogdan Burcea a declarat, după ce naţionala de handbal feminin a României a pierdut joi cu 12-22 meciul de debut de la Campionatul European, cu Germania, că acest rezultat este unul nefericit şi că eficienţa în atac a tricolorelor a fost “neapteptat de slabă” dar echipa a arătat că poate “realiza lucruri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În primul rând trebuie să identificăm – şi nu este simplu, au fost foarte multe lucruri care nu au funcţionat, însă deopotrivă aş vrea să evidenţiez şi lucrurile care au funcţionat şi de asemenea să evidenţiez anumite sportive care, contrar aşteptărilor unora au avut o evoluţie bună şi o atitudine bună. A fost un debut nefericit, însă faptul că am avut puterea să revenim în joc în partea a doua, jumătatea reprizei a doua, iar în momentele cheie din jumătatea reprizei a doua nu am reuşit să gestionăm, singura sincopă a fost pe circulaţia extremei... Au fost trei faze consecutive productive pentru Germania, iar noi ar fi trebuit să reacţionăm, să ne adaptăm mult mai repede tactic, după care sigur eficienţa noastră în atac a fost neaşteptat de slabă. Dificil, cu o echipă de nivelul Germaniei să ai atât de multe minusuri în joc ca să speri la un rezultat pozitiv. Da, era de bătut Germania. Indiferent de situaţie niciodată nu mă dau înapoi de la a recunoaşte anumite lucruri, anumite greşeli. Însă cred că puteam să învingem”, a spus Burcea.

El a precizat că România a pierdut din cauza greşelilor neforţate şi a lipsei eficienţei în situaţiile clare. Î “Fetele care au fost în teren au încercat să obţină victoria, contrar tuturor problemelor întâmpinate, s-au luptat, însă greşelile neforţate, eu am numărat 13, şi lipsa eficienţei în situaţiile clare ne-au pus în situaţia asta. Crina Pintea dacă va fi cazul şi este sănătoasă o aşteptăm cu drag. Dacă nu, mă concentrez şi girez sportivii pe care îi am la îndemână. Sunt lucruri la care trebuie să umblăm, pe lângă mental. Încurajator este faptul că echipa României, cu toate problemele, arată că poate realiza lucruri, însă toate fazele jocului trebuie să le tratăm mult mai atent. Cu o floare gen apărarea în repriza a doua nu se poate face primăvară. După meci le-am avidenţiat fetelor anumite lucruri pozitive. Sportivele au conştientizat faptul că această echipă are potenţial. Trebuie să retuşăm 2-3 aspecte în jocul nostru, mai ales ofensiv”.

Burcea consideră că următorul meci, cu Polonia, programat sâmbătă, este unul decisiv, la care jucătoarele trebuie să se adapteze mult mai repede situaţiilor neprevăzute. “Meciul cu Polonia pentru mine e un meci decisiv, care ne poate conduce în grupele principale, îmi doresc calificarea, am putea arăta că putem îmbunătăţi jocul de la meci la meci, că această echipă are jucătoare valoroase. Eu am încredere în ele, important este ca şi ele să conştientizeze acest lucru şi să ne adaptăm neprevăzutului mult mai repede”.

 Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Kolding, de reprezentativa Germaniei, scor 22-19 (13-10), în meciul de deschidere al CE din Danemarca, disputat în grupa D.

Din lotul tricolor au absentat Laura Moisă, carantinată în Danemarca după testare pozitivă, şi Denisa Dedu, colega sa de cameră, neinclusă între cele 16 jucătoare până la primirea celui de-al doilea rezultat al testării. Crina Pintea nici nu a făcut deplasarea, fiind testată pozitiv înaintea plecării din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.