FC Köln a primit o amendă de 595.000 de euro pentru folosirea de obiecte pirotehnice la meciul de pe teren propriu cu Borussia Monchengladbach, din luna octombrie, a anunţat miercuri clubul din Bundesliga, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroase torţe au fost aprinse în zona peluzei sud a stadionului înainte şi în timpul derbiului câştigat de Köln cu scorul de 3-1 în data de 22 octombrie, fumul întârziind startul meciului cu mai mult de şase minute.

"Pentru scena activă a suporterilor, utilizarea obiectelor pirotehnice face parte din fotbal şi din cultura fanilor. Dar: Nu trebuie să se depăşească nicio linie roşie", a declarat directorul general al Köln, Christian Keller.

"Siguranţa spectatorilor trebuie să fie întotdeauna garantată şi nu trebuie să existe vreun impact asupra evenimentelor sportive. Aceste limite au fost clar depăşite la meciul cu Gladbach. Acest lucru are ca rezultat şi un prejudiciu financiar enorm. Amenda ridicată loveşte foarte tare FC pe drumul său spre o redresare economică rapidă"

Köln se va adresa comisiei de control a DFB pentru ca sancţiunea să fie redusă semnificativ, a precizat clubul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.