Fostul fotbalist Bonaventure Kalou a fost ales primar în localitatea Vavoua din ţara sa natală, Costa de Fildeş, la scrutinul care a avut loc sâmbătă, informează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am un sentiment de mândrie şi un gând emoţionant pentru tatăl meu (n.r. - decedat în 2016), care ar fi dorit să fie primar al acestei localităţi", a declarat fostul fotbalist al echipelor Feyenoord, Auxerre, PSG şi Lens, în vârstă de 40 de ani.

Bonaventure Kalou şi fratele său, Salomon Kalou, jucător la Hertha Berlin, după ce a mai evoluat la Feyenoord, Lille şi Chelsea, au urmat cariere de fotbalişti datorită tatălui lor, fost jucător amator şi organizator de turnee.

Vavoua este o localitate în centrul ţării, cu o populaţie de 400.000 de locuitori, potrivit unui recensământ din 2014. Se estimează însă că în acest oraş locuiesc peste 500.000 de oameni. Oraşul este afectat de sărăcie, mulţi locuitori trăind fără apă curentă şi electricitate.

"Priorităţile mele sunt de a face un audit financiar al primăriei şi de a face eforturi pentru a îmbunătăţi salubritatea", a declarat Kalou, care a adăugat că doreşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.