CSU Craiova şi Sparta Praga au anunţat, marţi, că Bogdan Vătăjelu a semnat un contract cu gruparea cehă, la care va fi coleg cu Tomas Rosicky, fost component al echipei Arsenal Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Universitatea Craiova anunţă suporterii că a ajung la un acord cu cea mai titrată formaţiei din Cehia, Sparta Praga, în privinţa transferului fotbalistului Bogdan Vătăjelu. Fundaşul stânga a venit în Bănie de la gruparea Metalul Reşiţa, în iarna lui 2014. A contribuit la revenirea Ştiinţei pe prima scenă a fotbalului românesc. În ultimele trei sezoane a fost cel mai folosit jucător al Craiovei. Din sezonul 2016-2017 a preluat banderola de căpitan al Universităţii şi a fost integralist în toate partidele din actuala stagiune. Universitatea Craiova îi mulţumeşte lui Bogdan Vătăjelu pentru întreaga activitate desfăşurată în alb-albastru, îl aşteaptă ca titular la echipa naţională a României şi îi doreşte succes la noua sa echipă. Totodată, Universitatea anunţă că niciun alt jucător nu va mai părăsi clubul în acest mercato, politica Ştiinţei fiind aceea de a transfera maxim un jucător pe an", se arată în comunicatul grupării oltene.

Vătăjelu, care a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate, a declarat pentru site-ul oficial al clubului Sparta Praga că este încântat de acest transfer. Sunt foarte bucuros că am ajuns la Sparta. Cred că este cel mai bun pas pentru mine, este un pas înainte şi vreau să câştig campionatul cu Sparta. Cred că Sparta m-a vrut cel mai mult şi cred că a fost singura echipă care m-a vrut, cei de la Sparta au venit în România de multe ori ca să mă vadă. Aceasta este prima mea alegere şi unica. Sunt foarte bucuros că am venit la Sparta. Este interesant să mă mut în alt oraş, în altă ţară, csă am alţi colegi, abia aştept să îi cunosc şi sper că vă vor primi foarte bine. L-am cunoscut pe Tomas şi a spus că mă va ajuta. Când am auzit prima dată că Sparta este interesată de mine m-am uitat la echipă, pentru că nu îi ştiu pe toţi jucătorii, am văzut că Tomas este aici. Pentru mine este o mare onoare să joc cu un fotbalist ca el, am multe de învăţat de la el şi cred că este un exemplu pentru tinerii jucători, pentru că a jucat pentru Arsenal zece ani, dacă nu mă înşel, astfel că am multe de învăţat de la el", a afirmat Bogdan Vătăjelu.

El a menţionat că speră ca Sparta Praga să treacă de Rostov în 16-imile Ligii Europa. "Ştiu că Sparta a jucat cu Steaua şi a pierdut, ştiu că jucăm cu Rostov, vrem să trecem de Rostov, să câştigăm primul meci şi să începem anul foarte bine", a adăugat fotbalistul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.