Fostul sprinter american Bobby Joe Morrow, triplu campion olimpic, a decedat la vârsta de 84 de ani, din cauze naturale, la locuinţa sa din San Benito, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Districtul şcolar din San Benito, Texas, al cărui stadion de fotbal american poartă numele fostului sprinter, a transmis, sâmbătă, condoleanţe pe pagina sa de Facebook, menţionând că moştenirea lui Morrow va fi "prezentă pentru totdeauna" în oraş. Înainte de a deveni sprinter, Bobby Joe Morrow a jucat fotbal american pentru şcoala din San Benito.

La Melbourne, în 1956, Morrow s-a alăturat conaţionalului său Jesse Owens, singurul până atunci care câştigase aurul în probele de 100 m, 200 m şi ştafetă 4X100 m la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice.

Performanţa a fost reeditată mai târziu de americanul Carl Lewis (medaliat de aur şi la săritura în lungime, în 1984) şi de jamaicanul Usain Bolt.

În 1956, Morrow a fost desemnat Sportivul Anului de revista Sports Illustrated, în faţa jucătorului de baseball Mickey Mantle şi a boxerului Floyd Patterson.

Morrow s-a retras din atletism în 1958, înainte de a reveni pentru scurt timp în 1960, când a încercat fără succes să se califice la Jocurile Olimpice de la Roma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.