Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, susţine că a fost forţat să demisioneze de la conducerea forului la presiuni americane şi că autorităţile elveţiene l-au propulsat în locul său pe Gianni Infantino, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au spus: <trebuie să cadă capul!> Mi-am depus mandatul şi, dintr-odată, FIFA nu a mai fost considerată organizaţie mafiotă de către justiţia americană, ci victimă", a spus elveţianul în vârstă de 84 de ani, pentru agenţia Keystone-SDA.

Foarte aproape de a fi reales, Blatter şi-a depus mandatul la 2 iunie 2015, la puţin timp după arestarea mai multor oficiali ai FIFA la Zurich. În octombrie 2015, el a fost suspendat şase ani de Comitetul de etică al FIFA, în contextul masivului scandal de corupţie apărut.

Ulterior, Blatter a reafirmat că nu şi-a dat demisia, dar la alegerile următoare pentru preşedinţia FIFA nu i s-a permis să candideze. Succesorul său, Gianni Infantino, l-a criticat cu tărie.

Blatter, care a condus forul din 1998, consideră că autorităţile elveţiene au contribuit la facilitarea ascensiunii lui Infantino în vârful FIFA ca beneficiar al scandalurilor apărute.

"Se pare că Infantino încerca să-şi deschidă calea către preşedinţie", a spus Blatter.

În Elveţia, trei întâlniri informale între Infantino şi procurorul general, Michael Lauber, în 2016 şi 2017, ridică semne de întrebare. Lauber a respins acuzaţiile, dar o comisie parlamentară a lansat procedura pentru o eventuală revocare din funcţie a procurorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.