Fostul patron şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 Bernie Ecclestone a cumpărat la o licitaţie un monopost pilotat de Ayrton Senna cu 4,2 milioane de euro, informează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ecclestone a cumpărat maşina cu care Senna a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco din 1993, cu un înainte de tragicul accident în urma căruia pilotul brazilian şi-a pierdut viaţa, la Imola.

Monopostul MP4/8A are încă motorul Ford orginal şi cutia de viteze folosită de Senna în cea de-a şasea victorie obţinută în Principat.

Preţul plătit de Eccelstone la licitaţia organizată de Casa Bonhams, vineri, la Monaco, nu reprezintă un record. Cea mai mare sumă plătită pentru un monopost de Formula 1 a fost de 6,2 milioane de euro, în noiembrie trecut, pentru maşina Ferrari cu care Michael Schumacher a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco şi cel al Ungariei, în 2001. Cu această maşină, F2001, număr şasiu 211, Schumacher a cucerit al patrulea titlu din cele şapte câştigate în carieră, al doilea la Ferrari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.