Jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 8 WTA, a anunţat că nu va participa la ediţia din acest an a US Open, nici la Western&Southern Open, turneu mutat de la Cincinnati la New York, cu o săptămână inainte de grand slam, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat decizia dificilă de a nu evolua la turneele americane de la New York şi de a reveni pe teren la Roma, luna viitoare. Aştept cu nerăbdare să revin la New York anul viitor şi le doresc tuturor celor care vor evolua acolo în săptămânile următoare mult noroc", a spus jucătoarea de 23 de ani, pe Twitter.

Astfel, trei dintre cele patru semifinaliste ale ediţiei din 2019 au ales să nu participe la US Open. Înainte de Bencic, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 6 WTA, campioana en titre, şi ucraineanca Elena Svitolina, locul 5 WTA, au decis să nu evolueze la grand slam-ul american, care va avea loc în perioada 31 august - 13 septembrie.

Numărul unu mondial Ashleigh Barty, olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, şi rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 32 WTA, câştigătoarea US Open din 2004, au făcut aceeaşi alegere din cauza riscurilor pentru sănătate legate de pandemia de coronavirus.

Simona Halep, locul 2 WTA şi potenţiala principală favorită, intenţionează şi ea să nu participe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.