Clubul belgian Genk a anunţat că a decis să depună plângere după ce a jucat, sâmbătă, pe un teren impropriu din cauza căderilor de zăpadă, la meciul din deplasare cu Mouscron, pierdut cu scorul de 0-2, relatează dhnet.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Genk este de părere că Mouscron nu a luat măsurile necesare pentru ca partida să se dispute în condiţii bune.

“Căderile de zăpadă erau preconizate, însă Royal Excel Mouscron nu a luat, după părerea noastră, măsurile necesare în orele dinaintea meciului pentru ca acesta să se desfăşoare în condiţii bune”, se arată în comunicatul grupării Racing Genk.

Clubul a precizat că i-a împărtăşit îngrijorarea sa arbitrului, înainte de meci, şi că a decis să joace “cu rezervări”, cum prevede un articol de regulament: “Dacă, potrivit echipei vizitatoare, suprafaţa de joc nu este conformă, aceasta poate refuza să joace sau poate să joace cu rezervări”.

“Noi eram de părere că această partidă nu ar fi trebuit să se joace. În aceste circumstanţe, era imposibil să se joace normal şi era periculos pentru jucători”, a menţionat Genk, adăugând că  vrea să se discute despre impunerea unor cerinţe mai stricte pentru cluburi astfel încât să se evite condiţii care să pună în pericol integritatea jucătorilor la meciuri.

În partida disputată sâmbătă, Moscron a învins cu scorul de 2-0 echipa Genk, în etapa a XX-a a campionatului Belgiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.