Nikita Mazepin, pilot al echipei Haas, va trebui să semneze un document prin care i se interzice să susţină invadarea Ucrainei de către Rusia, dacă rămâne în Formula 1, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusul ar urma să îşi piardă locul în echipa Haas, însă deocamdată el este pilotul echipei.

FIA a făcut din nesusţinerea invadării Ucrainei, fie direct, fie indirect, o cerinţă pentru a putea concura, menţionează bbc.com.

Piloţii vor trebui să semneze o declaraţie de aderare la principiile FIA de pace şi neutralitate.

Tatăl lui Mazepin, Dmitri, un miliardar care susţine financiar echipa Haas, este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Printre cerinţele pentru sportivii ruşi care vor concureze în competiţiile internaţionale în sporturile cu motor se mai numără: obligaţia de a concura sub drapel neutru sau individual, neafiţarea simbolurilor naţionale ale Rusiei sau Belarusului, acceptarea poziţiei categorice a FIA de solidaritate cu ucrainenii şi cu toţi cei care suferă din cauza războiului.

Pentru a împiedica participarea sportivilor ruşi la competiţii, mai multe federaţii naţionale se gândesc să nu le recunoască acestora licenţele. Motorsport UK a lua deja decizia, astfel că piloţii din cele două ţări nu pot lua parte la întreceri în Marea Britanie. Teoretic, Nikita Mazepin nu va putea participa la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de la Silverstone, din 1-3 iulie, chiar dacă va continua să facă parte din echipa Haas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.